מבחן דרכים הוא שם נרדף לסקירה המבוצעת על רכבים מסוגים שונים. הסקירות נערכות על ידי כתבי רכב הבקיאים בתחום הרכב ומבצעים מטעם העיתון או האתר בו הם עובדים מבחן דרכים לרכבים שונים מסוגים שונים. בקיאותם בתחום הרכב, הן מבחינה מכאנית והן מבחינת נוחות הנסיעה, בצירוף ניסיונם העשיר, הגדל בכל מבחן דרכים שהם מבצעים, מאפשרים להם לספק חוות דעת מקיפה ואיכותית, הסוקרת את כלל הפרמטרים של הרכב ומשווה אותם לפרמטרים של הרכבים בקבוצת המחיר המתאימה. מסיבה זו, מבחן דרכים הוא אחד הכלים המומלצים שכדאי לבחון כאשר אתם מתכננים קניית רכב חדש. סקירות מבחן דרכים תוכלו למצוא במגזיני הרכב המובילים, באתרי מכירת רכבים וסוכנויות רכב ובאתרים מקצועיים בתחום הרכב בארץ ובחו"ל.
אז מה כולל מבחן דרכים סטנדרטי? לפניכם הנקודות החשובות שכל מבחן דרכים צריך לכלול -
1. רקע כללי - מבחן דרכים מתחיל בסקירה על הרקע - מהו הדגם, לאיזה מטרה הוא נועד, היכן הוא ממוקם בהיצע הדגמים של היצרן, מתי הגיע או יגיע לארץ, מה הייתה מטרת היצרן בהשקתו ופרטים נוספים, אשר נועדו לספק מעין "מידע פנים" על התהליכים שהובילו את היצרן ליצור הדגם הספציפי הנבחן.
2. נתונים טכניים - אחד היתרונות החשובים של מבחן דרכים הוא באספקת נתונים טכניים אמיתיים, הנבדקים בשטח. נכון, גם היצרן מספק נתונים אלו, אולם "אין הנחתום מעיד על עיסתו" - גם כאשר מדובר ברכב נעדיף בדיקה אובייקטיבית על פני נתוני היצרן.
3. נוחות הנסיעה - נוחות הנסיעה היא עניין סובייקטיבי אולם חוות דעת מקצועית בהחלט יכולה להוסיף, ולרוב ישתדל העיתונאי להעביר את הנתונים בצורה האובייקטיבית ביותר.
4. המפרט הפנימי - המפרט הפנימי של הרכב חשוב אף הוא, שכן את מרבית זמננו אנו מבלים בתוך הרכב. סקירה של כלל הרכיבים ברכב, החל מהריפודים וכלה במערכות מתקדמות, חייבת להיכלל אף היא בכל מבחן דרכים.
5. השוואה לרכבים מקבילים - אחת המטרות העיקריות של מבחן דרכים היא לקבוע מהו הרכב המשתלם ביותר עבור כל קבוצת מחיר או כל פרמטר אחר. לכן, מתבקש כי מבחן דרכים יכלול השוואה של כלל הפרמטרים, על מנת שהקורא יוכל לקבל החלטות על סמך נתונים אלו.
6. כדאיות קניה - סיומו של כל מבחן דרכים הוא בהמלצה האם רכישת הרכב משתלמת או שמוטב להימנע ממנה. כמובן שזוהי דעה סובייקטיבית אך כותב הסקירה משתדל לגבותה בכל הנתונים האובייקטיביים, כך שניתן לסמוך עליה.
http://www.aaaa.co.il/board.aspx?id=3